Αυτοί μας κυβερνούν… Θαυμάστε τους!

bouliΓράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Ότι κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι ούτε πρωτόγνωρα ούτε έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς που ανακάλυψαν την πυρίτιδα! Για τις τακτικές και τις πολιτικές των διαφόρων αυτών τύπων που κυβερνούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει άνθρωποι που με τα λόγια τους δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα.

 Για παράδειγμα«ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων». Δεν το έχει πει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, αλλά ο Άγγλος συγγραφέας  Samuel Johnson τον 18ο αιώνα! Επίσης όλοι οι πολιτικοί κρύβουν μέσα τους ένα μικρό ή και μεγάλο Μακιαβέλι. Για αυτό και έχουν ως κανόνα κάποια από τα λόγια του, όπως: «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι».

Σκληρά λόγια αλλά και αληθινά… Ίσως να είμαστε και πιο επιεικείς σε αυτά που γράφουμε από αυτά που αξίζουν στους πολιτικούς που κυβερνούν αυτή την χώρα. Σε μία μόλις ημέρα είδαμε και διαβάσαμε θλιβερά πράγματα. Πρώτα από όλα θα ασχοληθούμε με τον πολιτικό «κουτσαβάκη» κ. Μεϊμαράκη… Τι ήταν αυτό που είδαμε στην Βουλή; Τι λόγια, τι κινήσεις, τι εικόνα παρουσίασε; Πρόεδρος της Βουλής είναι ο κύριος αυτός; Α, ξεχάσαμε έχει δύο προσωπικότητες… Όπως και οι διχασμένες… Είναι και νεοδημοκράτης βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής… Μάλλον ζήλεψε αυτό που έλεγε και ένας μεγάλος δικηγόρος του Πειραιά στους πελάτες και τους αντιδίκους «σε τι γλώσσα θέλετε να μιλήσουμε; Γιατί εγώ ομιλώ και την Ελληνική και την μαουνική!!!» Μόνο που εκείνος το έλεγε ως αστείο, για να σπάσει τον πάγο και όχι μόνον αυτόν… Το λεξιλόγιο, τις κινήσεις, τις μαγκιές, εκ του ασφαλούς πάντοτε του κ. Μεϊμαράκη θα τις ζήλευε και ο αείμνηστος Τσιφόρος… Ποια «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα», «Τα παιδιά της πιάτσας», «Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα»… «Μειμάρ ο μάγκας»… ή κουρ@δομαγκας, τρέχα γύρευε τι θα επέλεγε για τίτλο ο Τσιφόρος… Σε κάτι τέτοιες στιγμές η χώρα σκέπτεται πόσο καλύτερα θα ήταν αν υπήρχαν οι σύγχρονοι πολιτικοί Μπαϊρακτάρηδες και δεν εννοούμε το γνωστό σουβλατζίδικο… Τον άλλον Μπαϊρακτάρη εννοούμε αυτόν που εξαφάνισε από την Αθήνα τους κουτσαβάκηδες!

Αλλά μέσα στα στραβά και ανάποδα υπάρχουν και τα ευχάριστα νέα… Είστε ανασφάλιστος; Είστε άνεργος; Είστε άπορος; Ναι… Άρα είστε προνομιούχος!!!  Όχι δεν σας δουλεύουμε… Η κυβέρνηση που μεριμνά για τα πάντα έχει δώσει σαφείς εντολές. Στα νοσοκομεία θα έχουν περιποίηση και προτεραιότητα οι ανασφάλιστοι, οι άποροι!!! Πας στο νοσοκομείο με μια σοβαρή περίπτωση.  Καρκίνο; Φυσικά και όχι… Έμφραγμα; Φυσικά και όχι… Εγκεφαλικό; Φυσικά και όχι… Πιο σοβαρή και «σπάνια» ασθένεια από την «σκολίωση του ρινικού διαφράγματος» και την «χρόνια αμυγδαλίτιδα» υπάρχει; Πόσοι χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πάσχουν από αυτή στην Ελλάδα; Για αυτό και στο νοσοκομείο «Ελπίς» παρουσιάστηκε άπορος ο οποίος, προς τιμήν όλων, από τον διοικητή του νοσοκομείου μέχρι τον οδηγό του νοσοκομείου (υπάρχουν ακόμη οδηγοί στα νοσοκομεία;), εγχειρίστηκε αμέσως, νοσηλεύτηκε σε μονόκλινο δωμάτιο, έτυχε γενικά της καλύτερης περιποιήσεως… Φανταζόμαστε ότι δεν έχει παίξει κανένα ρόλο ότι ο άπορος λεγόταν Αλέξανδρος Γεωργιάδης, αδελφός του παμμέγιστου Αδώνιδος Γεωργιάδη, του υπουργού υγείας… Βέβαια κάπου αλλού διαβάσαμε σήμερα για μια άλλη περίπτωση, μιας ανασφάλιστης, απόρου γυναίκας με πρόβλημα υγείας που εκδιώχθηκε από τον Ευαγγελισμό και όταν πήγε να βγάλει βιβλιάριο απορίας της έκλεισαν ραντεβού για μετά από 4 μήνες!!! Μπα σύμπτωση θα ήταν, όπως και μερικά χιλιάδες άλλα…. 

Πάντως «μπράβο» στον κύριο Α. Γεωργιάδη που παρόλο που με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και αφορά το “Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), Αλλαγή Σκοπού ΕΟΠΠΥ και λοιπές διατάξεις»,αμνηστεύει όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων που προχώρησαν ακόμη και σε απευθείας αναθέσεις ή παραβίασαν τη διαγωνιστική διαδικασία», όπως αποκάλυψε το περιοδικό Αντίποινα και κατήγγειλε με ερώτηση της στην Βουλή η βουλευτής κα Ραχήλ Μακρή, δεν ζήτησε εξυπηρέτηση από κανέναν από αυτούς που διευκόλυνε… Τέτοιος είναι… Τόσο άτεγκτος με τα θέματα ηθικής και νομιμότητας. Τώρα αν γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους του κράτους και την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είναι μια άλλη υπόθεση αυτή…  

Θαλή μου Μιλήσιε… Τι είχες πει και εσύ… Και που;  

Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και που δεν ζει πια εδώ. Τώρα, μετακόμισε ή έχει αποβιώσει προ πολλού, τι να σας πούμε… Αρίστη είναι η Δημοκρατία εκείνη η οποία δεν έχει, ούτε υπερβολικά πλουσίους ούτε υπερβολικά φτωχούς πολίτες!!! Το σάπιο και βρώμικο πολιτικό σύστημα όμως κατόρθωσε το ακατόρθωτο!  Να έχουμε και υπερβολικά πλουσίους και υπερβολικά φτωχούς ανθρώπους. Από την μία πλευρά έχουμε τους ολιγάρχες και από την άλλοι τους ανέργους που συνεχώς αυξάνονται, είναι κάπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι και τους ανασφάλιστους που υπολογίζονται γύρω στα 3 εκατομμύρια… Μέχρι και ο Ομπάμα κατάφερε στις ΗΠΑ παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις των ιδιωτικών συμφερόντων να ασφαλίσει ανθρώπους που δεν ήξεραν καν τι πάει να πει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και εμείς εδώ, τα τζιμάνια που μας κυβερνούν αφαίρεσαν σε τεράστιο μέρος του λαού αυτό που είχαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες!!!

Την περίθαλψη… Άλλη μια επιτυχία… Μπορεί να μην ζήσουν από πείνα, φτώχεια, αρρώστιες, δυστυχία πολλοί από τους συμπατριώτες μας αλλά ένα είναι σίγουρο.  Όσοι ζήσουν θα είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου… Αφού τα αναγνωρίζουν και οι δανειστές μας, οι επιζήσαντες Έλληνες δεν θα τα αναγνωρίσουν; Και μόνο που επέζησαν θαύμα είναι!!!!

πηγή

This entry was posted in Αναδημοσίευση από Free Pen. Bookmark the permalink.

1 Response to Αυτοί μας κυβερνούν… Θαυμάστε τους!

  1. Ο/Η oxtapus λέει:

    Reblogged this on Oxtapus *blueAction.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s