Ο Πύρρος και Ο Δήμας.

14064103_1652634148385446_4080931612509183303_nΣτέργιος Μπακολουκάς

Όποτε τα πράγματα γίνονται στριμόκολα για τους πολιτικούς αλιγάτορες, επιστρατεύονται κάποια σίγουρα θέματα με τα οποία το μπαλάκι πετιέται στην κερκίδα, ώστε οι ………φίλαθλοι να αλληλοφαγώνονται και τα κάθε χρωματικής απόχρωσης ρεμάλια της ξενοκρατίας και της κατοχής να συνεχίζουν να απαλλοτριώνουν την πατρίδα μας. Στην περίπτωση που αναφέρεται αυτό το σημείωμα έχει επιστρατευτεί κάθε καρυδιάς- και όχι μόνο- καρύδι και κάθε είδους βλακεία ή χυδαιότητα για να μας βάλουν –εμάς τους πολίτες- να τσακωνόμαστε, ξεφεύγοντας από το Μέγα Θέμα του ξεπουλήματος που έλεγα παραπάνω.

Όλοι αυτοί λοιπόν έφεραν ξανά στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του αθλητή Πύρου Δήμα ενσωματώνοντας εσκεμμένα με ύπουλη υστεροβουλία, στα αθλητικά επιτεύγματά του το δικαίωμά να εκφράζει οποιαδήποτε άποψη εκείνος επιθυμεί, ή να πράττει οτιδήποτε αυτός θελήσει, γνωρίζοντας βεβαίως τις αντίστοιχες συνέπιες του νόμου.

Ουδείς αξιοπρεπείς άνθρωπος, όποια ιδεολογία ή πολιτική άποψη κι αν έχει δεν μπορεί να του στερήσει ειδικά το δικαίωμα της έκφρασης.

Ο Πύρρος Δήμας λοιπόν αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την προσφορά τους στην κοινωνία δικαιούνται, όπως όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι άλλωστε, να έχουν και τις προσωπικές των απόψεις. Να προβαίνουν σε όποιες πολιτικές επιλογές αυτοί κρίνουν, να προσπαθούν νόμιμα να βγάζουν το ψωμί των ή ακόμα και το παντεσπάνι των και να εκφράζουν ελεύθερα ό,τι αυτοί νομίζουν ως σωστό. Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι θεμελιώδης λίθος της Δημοκρατίας. Αντίστοιχα εμείς οι πολλοί όχι μόνο έχουμε το δικαίωμα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίζουμε τις απόψεις και τη συμπεριφορά κάποιου τέτοιου προσώπου από το έργο του, είτε πνευματικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό ή άλλο, είναι αυτό.

Για τους πολλούς αυτά που μας πρόσφερε ο Πύρρος Δήμας σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες είναι τόσα πολλά, τόσο σημαντικά και τόσο σπουδαία διαχρονικά, που πλέον έχουν περάσει στη ζώσα Ιστορία και ενσωματωθεί στην αιώνια παράδοση αυτού του τόπου. Ταυτόχρονα όμως έχουν διαχωριστεί και απαλλαγεί από την οποιαδήποτε μετέπειτα συμπεριφορά του, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτή.

Σοφά οι κλασικοί Έλληνες απέφευγαν να ανεγείρουν ανδριάντες σε εν ζωή δικαιούχους. Εμείς οι νεότεροι Έλληνες την πατήσαμε ήδη με τον Κεντέρη. Ποιος δεν θυμάται την άρον – άρον αποκαθήλωση του ονόματος «Αίολος Κεντέρης», που βιαστικά και απερίσκεπτα είχε δοθεί σε πλοίο γραμμής του Αιγαίου, μετά την μάταιη αναζήτησή του «ανά τας οδούς και τας ρύμας» της πρωτεύουσας με σκοπό τον έλεγχό του για ντοπάρισμα και τελικά τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας;

Ο Πύρρος Δήμας δικαιούται ανδριάντα για την αθλητική του προσφορά. Η Ιστορία όμως θα αποφασίσει αν στον ίδιο ανδριάντα θα ενσωματωθεί και η μετέπειτα συμπεριφορά του, την οποία θα κρίνει αν είναι προσφορά προς το σύνολο, ή θα τη διαχωρίσει γιατί θα αφορά μόνο τον ίδιο και την παρέα του.

Μία πολύ σοβαρή ένσταση για όλ’ αυτά που κάνει και λέει, μετά το πέρας της πραγματικά επιτυχημένης καριέρας του, είναι για τις πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες είναι επανάληψη των ίδιων παλιών τέτοιων, ότι δεν θέλει δηλαδή να καταντήσει η Ελλάδα σαν την Αλβανία του Χότζα στην οποία έζησε και από την οποία έφυγε για να έρθει σε μια ελεύθερη και πολιτισμένη χώρα όπως θεωρεί ότι είναι η Ελλάδα. Μέχρι εδώ όλα είναι καλά, ποιος εχέφρων Έλληνας το θέλει αυτό άλλωστε;

Όμως, αποφεύγει να μας πει ότι ήδη ή Ελλάδα έχει καταντήσει τέτοια χώρα (σαν την Αλβανία του Χότζα) και μάλιστα σε αυτό συνετέλεσε και ο ίδιος με την ψήφο του στη Βουλή και με τις απαράδεκτες επίσημες νουθεσίες του. Ξεχνάει να μας πει ότι ο ίδιος έφυγε για την Αμερική με τη θέλησή του και όχι από ανάγκη, διότι στην Ελλάδα έχει λύσει το οικογενιακό βιοποριστικό του πρόβλημα (είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού), ενώ αντίθετα ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΎΡΙΟ Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα, παρά τη θέλησή των, για να μπορέσουν να επιβιώσουν λόγω της οικονομικής ύφεσης και συρρίκνωσης στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα, για την οποία ο ίδιος φέρει ευθύνη όταν ως Βουλευτής τότε ψήφιζε Μνημόνια τα οποία συνετέλεσαν σε αυτή την αποδημία. Σημειωτέο δε ότι η πλειονότητα αυτών των νέων ανθρώπων, είναι η κορυφή του πνευματικού εν ενεργεία τμήματος του πληθυσμού και τα ποιο φωτεινά μυαλά, για τους οποίους η Πατρίδα έχει ξοδέψει μέσω του προϋπολογισμού για τις σπουδές των πολλές χιλιάδες Ευρώ.

Ίσως να μην έχει αντιληφτεί ότι στη Βουλή δεν τον έστειλαν οι Έλληνες για να το παίζει μπράβος για να μας προστατεύει από τους πραγματικούς τραμπούκους μπράβους της Χρυσής Αυγής (αυτούς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και μόνοι μας, το έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν), αλλά για να ψηφίζει νόμους υπέρ της ευημερίας του Ελληνικού Λαού και σύμφωνα με το Σύνταγμα να προασπίζετε την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, πράγμα το οποίο κάθε άλλο παρά έκανε, το δε Σύνταγμα δυστυχώς ο ίδιος πολλές φορές καταπάτησε..

Αυτά τα λόγια και οι πράξεις του Πύρρου Δήμα λοιπόν ας εξετάζονται ως καθαρά προσωπικές απόψεις του, ανεξάρτητες από την πραγματικά πολύ μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό, όσο θα περιμένουμε την ………….απόφαση της Ιστορίας.

πηγή

This entry was posted in Στέργιος Μπακολουκάς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s