Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς σχετικά με το χώρο του αμαξοστασίου.

1-Έγγραφο1_001Στο Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 31/8/2016 του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με έκπληξη διαπιστώσαμε πλήθος ανακριβειών για  δήθεν παραλείψεις και καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο των πρώην Σφαγείων.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

  1. Για το έργο “Ανακαίνιση κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου αμαξοστασίου” προϋπολογισμού ύψους 121.000 ευρώ, σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της σχετικής μελέτης και έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό τρέχοντος έτους.  Τονίζεται δε, ότι αλλαγές στον Ν. 4412/8-8-2016 “Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών” έχουν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη δημοπράτηση όλων των έργων των Δήμων και του Δημοσίου, πανελλαδικά.
  2. Στις 18/12/2015 και στις 30/6/2016 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιατρού. Και οι δύο προσκλήσεις απέβησαν άκαρπες, λόγω μη συμμετοχής ιατρών.  Έχει ήδη ετοιμαστεί η τρίτη προκήρυξη όπως και επιστολή της Δημάρχου στον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς για εξεύρεση λύσης.
  3. Στις 19/7/2016 ανατέθηκε η απεντόμωση στον ανάδοχο του έργου, ωστόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν η υλοποίηση της απεντόμωσης – απολύμανσης να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών του προσωπικού. Η απολύμανση έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
  4. Στις 1/1/2016 προσλήφθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Λεβαδέων Τεχνικός Ασφαλείας.
  5. Τέλος, σχετικά με το δελτίο ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ενημερώνουμε ότι από το τέλος του 2013 έχει δημιουργηθεί το αμαξοστάσιο και η αποθήκη του Δήμου στο χώρο των πρώην Σφαγείων και μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν απαίτησαν ποτέ μέχρι τώρα τη διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές.

Σημειώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ως κύριο μέλημα της την  εξασφάλιση ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων όπως φαίνεται άλλωστε από τις παραπάνω ενέργειες μας.

Η δέσμευσή μας για αναζήτηση χώρου προσωρινής παραμονής και προετοιμασίας των εργαζομένων (ειδική στολή κ.λ.π., η οποία παρέχεται κάθε χρόνο από το Δήμο) υλοποιείται σε μια αίθουσα στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου που διαμορφώνεται ανάλογα.

Είμαστε στη διάθεση των εργαζομένων για οποιαδήποτε ενημέρωση και συνεργασία έτσι ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που θα τους εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Λεβαδέων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s