Περί Δημοκρατίας!

14265029_1664495530532641_6363894178907274435_nΣτέργιος Μπακολουκάς

Το μεγαλύτερο Πολιτικό Ιστορικό γεγονός των τελευταίων αιώνων στην Ευρώπη, που φυσικά είχε αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το μέγιστο των Πολιτικών γεγονότων είναι η Γαλλική Επανάσταση του 1789 και μάλιστα το Σύνταγμα του 1793 που προέκυψε από αυτή.

Σε αυτό το Σύνταγμα μετατράπηκε σε ΠΡΑΞΗ η θεωρητική γνώση της αναγέννησης και του διαφωτισμού μέσα από τα ιδεολογικά ρεύματα που είχαν δημιουργηθεί με τις διδασκαλίες των φιλοσόφων όπως ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο Βολταίρος, ο Μοντεσκιέ και άλλοι, που προέκυψε από τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα προηγούμενα χρόνια. Είναι το απόσταγμα της Δημοκρατικής λειτουργίας των πόλεων της αρχαίας Ελλάδας, που μπόρεσε να βρει την εφαρμογή της στο Σύνταγμα του 1793, η αποσαφήνιση της οποίας(λειτουργίας) οφείλετε στους φωτισμένους ερευνητές- επιστήμονες και εγκυκλοπαιδιστές των δύο προηγούμενων αιώνων .

Αυτό το Σύνταγμα, καρφωμένο στην άκρη ενός ταχυβόλου βέλους, έφυγε από τη φαρέτρα της Επανάστασης για να καρφωθεί μαζί με τον πάπυρο στον οποίο ήταν χαραγμένο, στην κορυφή των Άλπεων και έτσι το περιεχόμενό του παρέμεινε ορατό και οδηγητικό μέσα στους αιώνες για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο.

Εκεί ψηλά είναι ανεξίτηλα και αναλλοίωτες στο χρόνο αναρτημένες, οι βασικές αρχές της έννοιας δημοκρατίας.

Είναι οι τέσσερες αρχές καταχωρημένες στη συνείδηση της Ιστορίας με τους αγώνες των λαών για ελευθερία. Αρχές που σπάνε τα δεσμά του υπηκόου και ταυτόχρονα μετουσιώνουν τον μέχρι τότε άνθρωπο – δούλο, σε Ελεύθερο Άνθρωπο.

Πρώτη: Το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής επικράτειας. Δηλαδή μία διοίκηση, ίσα δικαιώματα, κοινές πολιτικές εγγυήσεις για όλο το λαό, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και θρησκευτικά πιστεύω.

Δεύτερη: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό μέσα από τους θεσμούς τους οποίους ο ίδιος θεσπίζει. Οι θεματοφύλακες των θεσμών είναι οι αιρετοί εκπρόσωποι της λαϊκής βούλησης.

Τρίτη: Η κατοχύρωση όλων των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη στην εργασία, την παιδεία, την υγεία και την κοινωνία, αλλά και η κατοχύρωση του δικαιώματος της άμυνας των πολιτών έναντι της εξουσίας.

Τέταρτη: Η Εθνική Ανεξαρτησία ως βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη και την άσκηση αυτής της κυριαρχίας από τον ίδιο το λαό.

Κανένα καθεστώς , καμία εξουσία, καμία κοινωνική οντότητα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει την Δημοκρατία, χωρίς την ύπαρξη και τήρηση αυτών των τεσσάρων βασικών αρχών.

Μετά τη Μεγάλη Γαλλική επανάσταση μέχρι σήμερα οι ηγεσίες του κουαρτέτου των μεγάλων δυνάμεων που διαμορφώθηκαν στην Ευρώπη, έκαναν πολλές προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η προέλαση της Δημοκρατίας και τιθασευτεί η ελευθερία των λαών. Βασική επιδίωξή των ήταν και συνεχίζει να είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδοποίηση. Αποκορύφωση αυτών των προσπαθειών ήταν η Ναζιστική επιδρομή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά των λαών, της ελευθερίας των και της Δημοκρατίας.

Η τελευταία προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη για την πολυπόθητη για τους λίγους Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, είναι αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλουν με την παγκοσμιοποίηση των αγορών και την εκχώρηση της διοικητικής λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Τραπεζίτες. Η επιδίωξη δηλαδή της κυριαρχίας των αγορών- τραπεζιτών και η συσσώρευση πλούτου μόνο για τους λίγους, γι αυτούς είναι μονόδρομος.

Για του λόγου το αληθές να τι απάντησε ο Μπαρόζο σε παλιότερη ομιλία του για τη Δημοκρατία των λαών της Ευρώπης:
«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που λένε:
“Η Δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να είναι ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ, μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗ, διότι βασίζετε σε ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ“.

Λυπάμαι, αλλά όσοι λένε κάτι τέτοιο δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε ήδη στον 21ο αιώνα. Στον 21ο αιώνα έχουμε ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, όπως οι ΧΡΗΜΑΤΟΠΟΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και αν δεν έχουμε ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ για την αντιμετώπισή τους, στην πραγματικότητα οι λαοί, οι πολίτες, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ να τα ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ και να ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ τη ΓΝΩΜΗ τους». (Οι επισημάνσεις είναι δικές μου)

Να λοιπόν γιατί επιλέχτηκε η Ελλάδα, ως εύκολος στόχος, για να δοκιμαστούν πειραματικά τα προβλήματα αυτής της ομοσπονδοποίησης των λαών της Ευρώπης. Επειδή αναγκαία προϋπόθεση επιτυχίας αυτού του διαχρονικού σχεδίου είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας με κοινοβουλευτικό και νομιμοφανή τρόπο και με την αποδόμηση στην πράξη των τεσσάρων βασικών αρχών της.

Στην Ελλάδα αυτό γίνετε:
1. Με την κατάργηση του ενιαίου και αδιαίρετου της εθνικής επικράτειας, μετά την εποχή των Ιμίων (Σημίτης-Πάγκαλος) και το γκριζάρισμα πολλών βραχονησίδων. Την «αποθήκευση» χιλιάδων προσφυγικών ψυχών στα μεγάλα Νησιά της μεθορίου, για να γίνει πιο εύκολη η κυριαρχική αμφισβήτηση ακόμα και αυτών των μεγάλων νησιών. Την κατάργηση, στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων υπέρ του χρέους, πολλών ουσιαστικών στρατιωτικών μονάδων ανά την επικράτεια
2. Με την κατάργηση στην πράξη ακόμα και αυτού του ισχύοντος Συντάγματος, με την αυθαίρετη συγκέντρωση όλων των εξουσιών, σε μια δράκα κυβερνητικών παραγόντων, με την ανοχή δυστυχώς, των αιρετών εκπροσώπων της λαϊκής βούλησης και την υπογραφή μνημονίων χωρίς καν αυτά να περνάνε από το κοινοβούλιο και χωρίς, ακόμα χειρότερα, ο ίδιος ο λαός να αντιδρά.
3. Με την ακύρωση, με διάφορους τρόπους, των Συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. Οι πολίτες είναι έρμαιο των αποφάσεων και των ελεγχόμενων νόμων που αποφασίζονται εκτός κοινοβουλίου.
4. Με την παραίτηση υπέρ των δανειστών από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας η οποία συντελέστηκε προ πολλού με το περιβόητο Άρθρο 14 παρ. 5 του πρώτου μνημονίου.

Ανοχύρωτη πλέον η χώρα, χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, χωρίς Εθνική εξωτερική πολιτική, χωρίς δική της μεταναστευτική πολιτική, χωρίς Εθνικό νόμισμα, χωρίς κεντρικές πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, είναι πλέον εύκολο θήραμα των αγορών.
Έχει αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου πτωχευμένης Εταιρίας και εκποιείτε σταδιακά.

Ο Γάλος Ζακ Λε Πα πρώην στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ είναι αυτός που θα αναλάβει την διαχείριση του Υπερταμείου, στο οποίο έχουν υπαχτεί προς πώληση τα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Η καντονοποίησή της Ελλάδας είναι το δεύτερο στάδιο και αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί δεν αφορά μόνο εμάς, έρχεται και η σειρά των υπολοίπων Χωρών από τις ποιο αδύνατες μέχρι τις ποιο δυνατές.
Ρίξτε μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία των χωρών της Ευρώπης, καθώς και στην ίδια την πορεία τους και θα αντιληφτείτε πως ο βρόγχος σφίγγει και η σειρά των έρχεται.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Στέργιος Μπακολουκάς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s