«Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων»

dscn3921Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ; ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος».

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στη Λιβαδειά, στο 1οΔημοτικό Σχολείο.Είχε διάρκεια 8 ώρες και συμμετείχαν σ΄ αυτό 30 εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βοιωτία αλλά και θεατρολόγοι, θεατροπαιδαγωγοί και συντονιστές ομάδων νέων, που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.

Το εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιροεπιμορφωτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους Σχ. Συμβούλους  1ης& 2ης Περ.Α’ βάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, 29ης Προσχολικής Αγωγής και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s