Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γ. Πούλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

poulouvenizelos_images_arthra_topika_viotia_2016_thumb_medium560_300Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών που οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και αποτελεί φάρο που συνεχίζει να φωτίζει και να εμπνέει.

Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, έδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όταν ο λαός είναι ενωμένος και διεκδικεί μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, να πετυχαίνει δικαίωση στα αιτήματά του και να διασφαλίζει τη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για το σχηματισμό μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Πολλά από τα αιτήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” επιτεύχθηκαν, αλλά οι αγώνες των νέων δεν πρέπει να σταματούν. Η σημερινή νέα γενιά πρέπει να τολμήσει, να διεκδικήσει δυναμικά την αλλαγή των συνθηκών που έχει τόσο ανάγκη η χώρα στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Η επέτειος  του Πολυτεχνείου αποτελεί την αφορμή για να συλλογιστούμε πάνω σε όλα όσα μας έχουν φέρει στη σημερινή θέση και ταυτόχρονα να εμπνευστούμε τις νέες ιδέες πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε το μέλλον.

Το Πολυτεχνείο ζει, στην ψυχή κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει. 

Advertisements
This entry was posted in Γιώτα Πούλου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s