Πρόταση ψηφίσματος στο Π.Σ. της Δευτέρας 5/12/16 για την «Ηλεκτρομηχανική Κύμης»

unnamedΣε οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης» προχωράει η κυβέρνηση με την ένταξη διάταξης στο νομοσχέδιο για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για κλείσιμο του εργοστασίου, έπειτα από μήνες ψεύτικων υποσχέσεων στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, σε συνέχεια της πολιτικής απαξίωσής του από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων το εργοστάσιο δε λειτουργεί και δεν έχει διοίκηση από τον Οκτώβριο του 2013, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες.

Για να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, η κυβέρνηση βαφτίζει «οριστική λύση για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής» τους λεκτικούς ακροβατισμούς της διάταξης που εισάγει στο νομοσχέδιο, χωρίς να διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι «δύναται να μεταταχθούν» σε τυχόν κενές θέσεις άλλων οργανισμών «ή εάν υπάρχουν,  σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες (…) εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς».

Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η διαφήμιση της εξέλιξης αυτής από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της στην Εύβοια, ως λύση υπέρ των εργαζομένων καθώς και το εργοστάσιο κλείνει και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ζουν στην ανασφάλεια.

Το ΚΚΕ με ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και καλεί σε κινητοποίηση των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής και του λαού της περιοχής για να διεκδικηθεί:

  • Η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με παραγγελίες για αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές χημικού – βιολογικού πολέμου, στρατιωτικού ιματισμού / εξαρτύσεων και άλλα σχετικά υλικά.
  • Η άμεση πληρωμή των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα από το Υπουργείο.

*********************

ΔΗΛΩΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 5/12/16 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κλιμακώνονται η τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, που εκφράζουν τις γνωστές και πάγιες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, στο φόντο και των πολύ μεγάλων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία.

Πρόκειται για ανταγωνισμούς στους οποίους η Ελλάδα, για λογαριασμό της αστικής τάξης, συμμετέχει ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιδιώκοντας ακόμα πιο ενεργό συμβολή.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι εξελίξεις στο Κυπριακό με την επίσπευση των διαδικασιών διαμόρφωσης ενός νέου διχοτομικού σχεδίου.

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε…..

***********************

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» στα Εργασιακά προς όφελος των εργαζομένων και καλλιεργεί αυταπάτες αναμονής, μια σειρά από στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.

Η πρώτη νομοθετική πράξη της νέας υπουργού Εργασίας είναι η παραπέρα απελευθέρωση των δουλεμπορικών «Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας».

Την ίδια στιγμή, δηλώσεις στελεχών της ΕΕ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στην ενίσχυση της «εργασιακής ευελιξίας», που σημαίνει πλήρες χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναδεικνύεται πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δείχνουν το τι σημαίνει «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ».

Το ΠΑΜΕ, επίσης, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση για την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, μπροστά και στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

5-12-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements
This entry was posted in Λαϊκή συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s