Η σφαγή του ΕΚΑΣ.

timthumb«Ντρέπομαι τα εγγόνια μου», δηλώνει ένας ηλικιωμένος σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, εννοώντας ότι ντρέπεται επειδή δεν μπορεί να τους προσφέρει μια σοκολάτα ή ένα παιχνίδι. Ωστόσο, η κυβέρνηση καθόλου δεν δείχνει να ντρέπεται για τη νέα ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων, δηλαδή τις άγριες περικοπές στο ΕΚΑΣ.

Αντίθετα, επαίρεται για το «κοινωνικό» της πρόσωπο και την απόδοση των «υπερεσόδων» στην κοινωνία. Ναι μεν η Βουλή ψήφισε την παροχή του έκτακτου βοηθήματος, όμως στις μέρες των γιορτών αναμένεται η υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50%. Όχι απλώς περικοπή, αλλά σφαγή την οποία θα υποστούν 250.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη, κύρια και επικουρική, έως 664 ευρώ το μήνα.

Όπως υπολογίζεται, οι «ευεργετηθέντες» με τον μπουναμά Τσίπρα θα χάσουν σε ετήσια βάση από 384 έως 1080 ευρώ!

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις αυξήσεις που θα επιβληθούν από τον Γενάρη στα καύσιμα, τον καφέ, τα τέλη σταθερής τηλεφωνίας και αλλού, γίνεται φανερό ότι ακόμα πιο μαύρες μέρες ξημερώνουν για τους «ευεργετηθέντες» συνταξιούχους αλλά και για τους όλους τους Έλληνες, εργαζόμενους και μη.

Ο Ηρώδης έσφαξε τα νήπια, όμως επί «αριστερής» κυβέρνησης συνεχίζεται και επεκτείνεται μια άνευ προηγουμένη σφαγή του εισοδήματος των ενήλικων και των υπερήλικων.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από ΠΡΙΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s