Δήμος Λεβαδέων: Δελτίο τύπου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Δελτίο Τύπου για τις ενέργειες του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την πόλη το οποίο αποτελεί ΚΑΙ απάντηση σε Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

papiaΗ Ελλάδα είναι χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου και σπάνια πλήττεται από φαινόμενα πολικού ψύχους.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε υποδομές και εξειδικευμένα μηχανήματα στην πολιτική προστασία πανελλαδικά..

Σε συνδυασμό δε με την οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας, οι Δήμοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με νέα μηχανήματα. Για αυτό, η κινητοποίηση και ιδιωτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων είναι αναγκαία σε επίπεδο Δήμων, Περιφέρειας αλλά και του κεντρικού κράτους.

Ο Δήμος Λεβαδέων, αναλυτικά, ενημέρωσε και ενημερώνει τους δημότες για το πώς αντιμετώπισε την χιονόπτωση και το ψύχος καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης των φαινομένων.

1. Ο Δήμος ήταν σε ετοιμότητα και με την έναρξη της χιονόπτωσης την Παρασκευή το βράδυ, κινητοποίησε όλα τα μηχανήματα που διέθετε για εκχιονισμούς και ρίψη αλατιού, δίνοντας προτεραιότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γηροκομείο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χωρίς να παραμεληθούν τμήματα του επαρχιακού δικτύου στα όρια του Δήμου Λεβαδέων και τα 25 χωριά του.

Η χιονόπτωση εκδηλώθηκε σε όλη την έκταση του Δήμου και ήταν επαναλαμβανόμενη.

Γι αυτό το λόγο εκχιονίστηκαν περιοχές και βασικές αρτηρίες περισσότερες από 7 φορές. Η ρίψη αλατιού γινόταν συστηματικά μετά από κάθε εκχιονισμό, με τη μίσθωση και ιδιωτικών μηχανημάτων.

2. Το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης, που σημειώθηκε την Τετάρτη και μετατράπηκε σε παγετό, ήταν απρόβλεπτο και καθολικό στον Δήμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου επιχείρησαν βάσει των παραπάνω αναφερόμενων προτεραιοτήτων.

3. Δεν υπήρξαν αποκλεισμένες περιοχές, συνοικίες, χωριά.

Υπήρξε 24ωρη επιφυλακή για το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γηροκομείο και τους κεντρικούς δρόμους. Οι εργαζόμενοι του Καλλικρατικού Δήμου μετακινήθηκαν κανονικά.

4. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί άνοιξαν και λειτούργησαν από την Δευτέρα, για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

5.Η αίθουσα του ΚΑΠΗ φιλοξένησε δημότες μας που βρέθηκαν σε ανάγκη.

6. Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων ελέγχθηκαν όλα τα δίκτυα υδροδότησης, τα συστήματα θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε ρίψη αλατιού στους προσβάσιμους προαύλιους χώρους και επιπλέον διανεμήθηκε αλάτι σε κάθε σχολείο.

7. Ο Δήμος δεν εξάντλησε τα αποθέματα αλατιού (όπως ψευδώς διαδόθηκε), σε καμία φάση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την αρχή του χειμώνα έχουν ήδη καταναλωθεί 170 τόνοι και έχουν ανανεωθεί τα αποθέματα. Συγκριτικά αναφέρεται ότι η κατανάλωση για ολόκληρο τον περσινό χειμώνα δεν ξεπέρασε του 35 τόνους

8. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, το γραφείο Δημάρχου και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας λειτούργησαν σε 24ωρη βάση, Σάββατο και Κυριακή επίσης, για την ενημέρωση, την αποδοχή αιτημάτων και την άμεση ανταπόκριση όταν αυτά ήταν επώνυμα και συγκεκριμένα.

9. Η καταγραφή και η αντιμετώπιση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Απολογιστικά ο Δήμος Λεβαδέων αντεπεξήλθε θετικά στο σύνολο των κύριων αναγκών και ζητά συγγνώμη από μεμονωμένους δημότες που πιθανόν ταλαιπωρήθηκαν.

Ποτέ δεν ωραιοποιήθηκε η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Δήμου. Δεν πρέπει όμως να ακυρώνεται το αποτέλεσμα της οργάνωσης και της δουλειάς πολλών ανθρώπων που ξεπέρασαν για μία ακόμη φορά τις δυνατότητές τους.

Ο Δήμος Λεβαδέων επισημαίνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι πεδίο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Λεβαδέων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s