Μήνυμα της ΚΕΔΗΛ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων, με αφορμή την 21η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα  για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, καταδικάζει τα ρατσιστικά στερεότυπα και τα φαινόμενα ξενοφοβίας που ελλοχεύουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ανέχειας και επηρεάζουν αρνητικά, “δηλητηριάζουν” τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός θα πρέπει να είναι στοιχεία που να διακρίνουν όλους τους λαούς και να προάγουν την εκτίμηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις μορφές της.

Η ΚΕΔΗΛ υλοποιώντας το πρόγραμμα “Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψήφιων Μετεγκατάστασης” στη Λιβαδειά, υποστηρίζει εμπράκτως ευάλωτες οικογένειες προσφύγων από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (Συρία και Ιράκ) διεκδικώντας το δικαίωμα τους σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρωταρχικοί μας στόχοι είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και η εκπαίδευση των ωφελούμενων, καταπολεμώντας την περιθωριοποίηση τους και τις μισαλλόδοξες πεποιθήσεις και αντιλήψεις.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και δράση, ώστε να αναπτυχθούν οι αξίες τους ανθρωπισμού στη κοινωνία και να αποτραπούν απάνθρωπες συμπεριφορές.

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Λεβαδέων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s