Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης για περιορισμό δραστηριότητας του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο Βοιωτίας.

Ξαφνικά και  με  έκπληξη, πληροφορηθήκαμε  σήμερα Πέμπτη 30/03/2017 την υποβάθμιση  του  καταστήματος  της Τράπεζας  Πειραιώς  στο  Δίστομο.

Το κατάστημα με απόφαση της Τράπεζας  μετατρέπεται σε  κινητό και  θα  λειτουργεί ΜΟΝΟ  δύο ημέρες  την εβδομάδα Δευτέρα και  Πέμπτη!!!

Πρόκειται  για  μια  εξέλιξη  η  οποία υποβαθμίζει  περαιτέρω  την  καθημερινότητα  των δημοτών  του  Διστόμου, του  Στειρίου και των  κατοίκων  πολλών  γύρω  χωριών.

Η  εξέλιξη αυτή  ήρθε, παρόλο  που όπως  πληροφορηθήκαμε  οι  τοπικές  κοινωνίες  ανταποκρίθηκαν  στο  κάλεσμα της  τράπεζας  για ενίσχυση  των δραστηριοτήτων της (μετά την  προηγούμενη ανακοίνωση για λουκέτο στο κατάστημα) και βελτίωσε τα οφέλη της. Σε αυτό συντέλεσε και η μεταφορά ποσού, πολύ μικρού έστω από τα διαθέσιμα χρήματα του Δήμου στην εν λόγω τράπεζα.

Η παράταξη Ενωτικός Ανεξάρτητος Συνδυασμός του Δήμου Δ.Α.Α. θεωρεί την εξέλιξη αυτή απαράδεκτη και επιβλαβή για τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου και ιδιαίτερα των κατοίκων Διστόμου-Στειρίου και των κατοίκων περιοχών όμορων Δήμων (Δαύλεια, Κυριάκι, Δεσφίνα) και καλεί:

-Την τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της όσο αφορά το κατάστημά της στο Δίστομο για μια σειρά λόγων, όπως έχουν αναπτυχθεί στην προηγούμενη κινητοποίηση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής και στο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

-Τον Δήμο Δ.Α.Α. να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση άρσης της απόφασης αυτής, και να προχωρήσει  στο πλαίσιο συζητήσεων με την Τράπεζα στην υλοποίηση της μεταφοράς ολόκληρου του ποσού των διαθεσίμων του Δήμου.

-Την κυβέρνηση να παρέμβει δια των αρμοδίων της οργάνων στην Τράπεζα και να ζητήσει την επαναφορά του καταστήματος στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή την κανονική λειτουργία του καταστήματος.

Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος  Διστόμου δεν θα ανεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση και αποσάρθρωση των δομών και των υπηρεσιών που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο ,ιδιαίτερα δε σ’αυτή την περίοδο που πλήττονται  από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΕΝ.Α.Σ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΦΟΥΝΤΑ- ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΑΛΑΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΠΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Advertisements
This entry was posted in Δίστομο, Ενημέρωση, Στείρι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s