Τα λεφτά των προγραμμάτων στήριξης μεταναστών στους μετανάστες και όχι στις φιέστες των γραβατομένων «ανθρωπιστών».

Για το Θέμα 4ο   του Π.Σ. : Έγκριση αποδοχής εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Strengthen Community Based Care to minimize health inequalities and improve the integration of vulnerable migrants and refugees into local communities Ming-HealthCare» και ακρωνύμιο «MIG-HealthCare» το οποίοσυγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «3rd Health Programme».

Θα μας διευκόλυνε η αναφορά του προγράμματος με ελληνικούς όρους και η εξήγηση των στόχων, που – δήθεν – επιδιώκει με συγκεκριμένες αναφορές στην πραγματικότητα.

Είναι πραγματικά ακατανόητη η διατύπωση  « Το Έργο θα παρέχει έναν οδικό χάρτη για μοντέλα φροντίδας με βάση την κοινότητα, για τη βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας φυσικής και πνευματικής υγείας, την υποστήριξη της ενσωμάτωσης και της συμμετοχής μεταναστών και προσφύγων στις Ευρωπαϊκές κοινότητες και τη μείωση ανισοτήτων σε σχέση με την υγεία », που στην ουσία μπορεί να εννοήσει ο καθένας μας ότι θέλει.….

Επίσης, προκλητική είναι η αντίφαση ανάμεσα στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των προσφύγων στον τόπο που επιθυμούν και τους εγκλωβίζει στην Χώρα μας και στο – δήθεν – ενδιαφέρον της για την σωματική και πνευματική υγεία  τους.

Εφαρμόζουν απαράδεκτα περιοριστικές και απάνθρωπες πολιτικές για το προσφυγικό και την ίδια ώρα φτιάχνουν προγράμματα για την υγεία τους, που τα αναθέτουν κυρίως σε ΜΚΟ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου PROLEPSIS, που είναι και οΕπικεφαλής Εταίρος. Το εταιρικό σχήμα, περιλαμβάνει εκτός του Επικεφαλής δεκατέσσαρες (14)εταίρους:

 • Κερδοσκοπικός Οργανισμός Verein Multikulturell
 • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
 • Οργανισμός εθελοντισμού Oxfam Italia Onlus
 • Υπουργείο Υγείας Ελλάδας
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Μη Κυβερνητική Οργάνωση Kopin
 • Πανεπιστήμιο της Βαλένθια
 • Γαλλική Σχολή Δημόσιας Υγείας EHESP
 • Εθνικό Κέντρο Λοιμωδών και Παρασιτικών Ασθενειών Βουλγαρίας
 • Πανεπιστήμιο της Ουψάλα
 • Μη Κερδοσκοπικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Cardet
 • Ιατρικό Κέντρο Ethno-Medizinische Zentrum

Αυτοί οι φορείς θα μοιραστούν τον Προϋπολογισμό του Έργου  που είναι 1.454.337,79€ και τελικά στους πρόσφυγες θα φτάσουν ελάχιστα πράγματα, που δεν φτάνουν ούτε για ασπιρίνες. Κυρίως όμως θα τους χορτάσουν μεγαλόστομες διακηρύξεις, εκδηλώσεις και φωτογραφίες με γραβατοφορεμένους ανθρωπιστές, που αποδέχονται τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους τους..

Με αυτή την λογική ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

Για μας οι υπηρεσίες  υγείας πρέπει  είναι αποκλειστικά ευθύνη και υποχρέωση  του κράτους. Πρέπει να έχουν μόνο δημόσιο χαρακτήρα και να προσφέρονται δωρεάν σε όποιον τις χρειάζεται, ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα.

8/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements
This entry was posted in Λαϊκή συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s