«ΓΚΟΛΦΩ FOREVER» στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς (Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9,15 μ.μ.)

Η θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς ανεβάζει την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης «Γκόλφω forever».Η παράσταση θα δοθεί στο προαύλιο του σχολείου την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9:15 μμ.

Με αφορμή την υπόθεση της Γκόλφως του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, ο Ντίνος      Σπυρόπουλος έγραψε το 2008 την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης Γκόλφω forever . 

Ο συγγραφέας με μια διάθεση ειρωνικής ανατροπής αναμετριέται μ’ ένα έργο θρύλο, ένα έργο που μιμήθηκε τα ευρωπαϊκά μελοδράματα , για να καυτηριάσει  την εποχή μας, να σατιρίσει τη συμπεριφορά της μίμησης  ξένων προτύπων, που φαλκιδεύει  τη γνησιότητα του πολιτισμού μας και συχνά μας αφήνει μετέωρους μέσα στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Οι επίκαιρες πινελιές  φέρνουν το έργο πολύ κοντά στο σήμερα και η εισβολή «απρόσκλητων» προσώπων σπάνε τη δομή του, του προσδίδουν έντονο επεισοδιακό χαρακτήρα και τέλος κάνουν την παράσταση «τουρλού».

Μέσα όμως από μία τελικά αισιόδοξη προοπτική, το σύμβολο της Γκόλφως θα μείνει μέχρι τέλους ζωντανό, ένα σύμβολο αγάπης, αντίστασης, ανιδιοτέλειας  και αφοσίωσης. Το δηλώνει εξάλλου απερίφραστα και το όνομά της. Γκόλφω σημαίνει φυλαχτό ( εγκόλπιο), αυτή που φυλάει την αγάπη.

Advertisements
This entry was posted in 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s