Από την επίσκεψη στο Τράνι.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ

Ο σύλλογος ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής του Τράνι, οργάνωσε και πραγματοποίησε επίσκεψη αντιπροσωπείας από 40 μέλη προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση βιβλίου με θέμα το βίο και τη θρησκευτική πολιτεία του εκ Στειρίου Νικολάου Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, εφόρου και προστάτου της πόλεως του Τράνι της Ιταλίας. 

 Οι αντιπρόσωποι της γενέτειρας του Νικολάου ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι της Αρχιεπισκοπής του Τράνι η οποία κάλυψε τα έξοδα μετάβασης και φιλοξενίας από 15/09/2017 έως 19/09/2017.

         

Σε επίσημη, λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου του Αποδημητή στο Τράνι οι εισηγητές παρουσίασαν σε νέα έκδοση για το βίο του Αγίου νεώτερα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο διεκκλησιαστικό συνέδριο,  που διεξήχθη από 20/06/2016 έως 26/06/2016 στην Ελλάδα ( Αθήνα, Βόλο, Λιβαδειά, Ναύπακτο ).   

Στο σύνολό του το νέο βιβλίο αποτελεί συστηματικότερη και μεθοδικότερη καταγραφή των κειμένων που έχουν εκδοθεί  για τον Άγιο Νικόλαο τον Αποδημητή και από τις δύο πλευρές στο πλαίσιο των επαφών των τελευταίων ετών.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος η πρόεδρος του συλλόγου Συργιάννη Δήμητρα- ήταν προσκεκλημένη να χαιρετίσει την εκδήλωση- σημείωσε: «Το καλοσώρισμα ενός βιβλίου είναι πάντα μια χαρμόσυνη είδηση, όταν μάλιστα πρόκειται για πόνημα που ξεπερνά τα όρια της πνευματικής ανησυχίας και διακονώντας την εξ ύψους παρηγορία, εγγίζει την περιοχή της μεταφυσικής αγωνίας, η είδηση αυτή συνιστά ένα μικρό «ευαγγελισμό» καθώς επιχειρεί μεσολαβώντας ανάμεσα στο φθαρτό και το άφθαρτο να μας κάνει κοινωνούς της δόξας Θεού, που διηγούνται οι ουρανοί».

Ακόμη τονίζοντας τη σημασία της αγάπης, σημείο συνάντησης των δύο εκκλησιών, επίσης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: « Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αν και δεν εκπροσωπούμε την επίσημη εκκλησία, αλλά ως μέρος του εκκλησιάσματος της Εκκλησίας του Χριστού, αναγνωρίζουμε τη γενναιότητα με την οποία ξεπερνάτε τις περιχαρακώσεις και την ανελαστικότητα του δόγματος και μέσα από τη περίπτωση του Νικολάου δημιουργείτε κοινό τόπο και σημεία συνάντησης με το ουσιώδες του Χριστιανικού πνεύματος, που είναι η Αγάπη. Το δόγμα, έχουν πει, μπορεί να σε κάνει ικανό να σκοτώσεις, η πίστη μπορεί να σε κάνει πρόθυμο να πεθάνεις, αλλά μόνο η Αγάπη σε κάνει φιλόθεο, αφού πρώτα σε έχει κάνει φιλάνθρωπο και αγαθοποιό και κατά τούτο άξιο να κερδίσεις την επίγεια δικαίωση και την ουράνια σωτηρία»

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες, ως σύλλογος αλλά και ως δήμος Διστόμου – Αράχοβας- Αντίκυρας, καθώς στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Λαγός Δημήτριος και Αγγελόπουλος Γεώργιος, ο δημοτικός σύμβουλος Μπέλλος Θεόδωρος όπως και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Στειρίου Σπάρος Αναστάσιος, στους οργανωτές της εκδήλωσης και προσωπικά στο Don Savino o οποίος γιόρτασε μαζί μας τα 25 χρόνια προσπάθειας για τη γνωστοποίηση και διάδοση της λατρείας του Νικολάου στην Καθολική εκκλησία, αλλά και την Αγιοκατάταξή του στην Ορθόδοξη. 

Οι εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας εκτιμώντας την παρουσία της αντιπροσωπείας από τη γενέτειρα του Αγίου αντιμετώπισαν τα ζητήματα υποδοχής και φιλοξενίας με κάθε επισημότητα, ευλάβεια και εγκαρδιότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε προηγούμενη επίσκεψη, στοιχεία τα οποία μας φέρνουν πιο κοντά στην ουσία του Χριστιανισμού, τη λατρεία του ενός Χριστού και βοηθούν στην προσπάθεια του συλλόγου μας να αναδείξουμε την περίπτωση του Νικολάου  και την τιμή που αυτή περιποιεί στο Αγιοτόκο Στείρι. 

 

 

This entry was posted in Σύλλογος Αγίου Νικολάου του Στειριώτη, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s