Οι τράπεζες πωλούν φθηνά στα funds αλλά όχι στους δανειολήπτες.

Πέτρος Χασάπης

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Οι τράπεζες πωλούν τα κόκκινα δάνεια στα Funds μέχρι και με 3% της αξίας των δανείων, αλλά απαγορεύεται να καλέσουν τον Έλληνα οφειλέτη και να του προτείνουν το ίδιο, όπως γίνεται σε άλλα κράτη. Γιατί γίνεται αυτό, αφού ούτε το κράτος, ούτε το δημόσιο χρέος εξυπηρετούνται με αυτή τη λογική; Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω. Είτε υπάρχει μια παραδειγματική τιμωρητική διάθεση ειδικά για τους Έλληνες, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό κοινωνικό αυτοματισμό, είτε επιδιώκεται να κερδίσουν τα Funds αρπάζοντας ωμά τις ελληνικές περιουσίες. 

ΠΡΟΤΑΣΗ 

Έχουν περισσέψει 25 δις από το τρίτο μνημόνιο. Θα μπορούσε τα 5 από αυτά να διατεθούν για να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα αγόραζε τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και θα διακανόνιζε στη συνέχεια την αποπληρωμή τους με τους δανειολήπτες με διευκολύνσεις. Έτσι και οι τράπεζες θα απελευθερώνονταν και θα αποφεύγονταν η κοινωνική αναστάτωση για τη λαϊκή στέγη, αλλά και αυτό το ίδιο το ταμείο θα κέρδιζε καθόσον θα έπαιρνε πίσω στο πολλαπλάσιο αυτά που έδωσε. Τόσα χρέη επιβαρύνθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, στα 5 δις θα κολλήσουμε; 

Όμως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η ελληνική ελίτ δεν σέβεται το λαό της και οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από προεδρική δημοκρατία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s