«Αμερική – Ρωσία: Ισοπαλία» Έκθεση φωτογραφιών του Άρι Γεωργίου στη Λιβαδειά!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο Δήμος Λεβαδέων, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» συνδιοργανώνουν έκθεση με τίτλο:

ΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  «ΑΜΕΡΙΚΗ – ΡΩΣΙΑ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ» 

Στα εγκαίνια το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8 μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στις Πηγές της Κρύας θα γίνει παρουσίαση των δύο παράλληλων βιβλίων, που είναι και η βάση της έκθεσης: «Η Αμερική σε 78 στροφές» και «Ρωσία ’98, Μετά το παραπέτασμα», καθώς και του έργου του φωτογράφου Άρι Γεωργίου. Στα εγκαίνια θα είναι παρόντες ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Επαμεινώνδας, ο Δ/ντής  του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης και ο ίδιος ο φωτογράφος Άρις Γεωργίου.

Τα βιβλία με τις 200 σελίδες το καθένα τους και με δύο κορυφαία κείμενα από τον Γιώργο Χουλιάρα και τον Robin Baker αντίστοιχα, έρχονται να θυμίσουν σε ποιο βαθμό, «…εμείς οι εκτός Αμερικής και εκτός Ρωσίας “μικροί” πολίτες του δυτικού κόσμου, είχαμε διαμορφωμένα και παγιωμένα αντανακλαστικά αντίληψης του Κόσμου μέσα από την εικόνα που οι δύο μεγάλες χώρες εξέπεμπαν ερήμην μας».

Παρότι ανεξάρτητα μεταξύ τους, τα δύο βιβλία παρουσιάζονται στο πλαίσιο μιας ενιαίας έκθεσης σε επιμέλεια Γιάννη Επαμεινώνδα, όπου η ανάμειξη και η γειτονία εικόνων από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της εποχής, επιχειρεί να αναδείξει ομοιότητες και διαφορές των δύο τόπων, να εντοπίσει και να συνδιαλεχθεί με πιθανές ή απίθανες ζεύξεις και διαζεύξεις.

Η παρούσα έκθεση φιλοξενείται στο «Ισόγειο του Νερόμυλου» και θα διαρκέσει από 21 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας έκθεσηςΚαθημερινά 6:30-9:30 μμ. & Κυριακές 10:00-1:30 μμ. και 6:30-9:30 μμ. Η έκθεση θα λειτουργεί και τα πρωινά, κυρίως για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.

Πληροφορίες: 22610 89977,  22610 29216

This entry was posted in Λιβαδειά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s