Το υπερτροφικό, πρωθυπουργικό εγώ!

mitsotakisΓιώργος Σταματόπουλος

Απορία προκαλεί γιατί δεν δυσανασχετούν, γιατί δεν ενοχλούνται οι Ελληνες πολίτες από την οίηση και τον άκρατο εγωισμό του πρωθυπουργού όταν μιλάει από το βήμα της Βουλής [εκτός Βουλής η ομιλία του δεν ενδιαφέρει και τόσο…]. Δεν θα τον έψεγε κανείς εάν έκανε χρήση του καλού εγωισμού [κατά την καλή και κακή έριδα του Ησίοδου], ο άνθρωπος όμως αυτός δεν μπορεί να κρύψει την αρχομανία και μεγαλομανία του, καλυμμένος πίσω από έναν δήθεν φιλελευθερισμό, που ρίχνει στάχτη στα μάτια του πόπολου.

Ποια στελέχη της κυβέρνησης και ποια κυβέρνηση -αυτός εκπροσωπεί τους πάντες, αυτός είναι η ίδια η Ελλάδα -και ας έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας [οι στατιστικές είναι αδυσώπητες], ας υποκαθιστά την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ακούστε τους ρεκασμούς του στη Βουλή και θα πειστεί ο καθένας για το υπερτροφικό του εγώ.

Για την επιβολή του προστίμου σε ανεμβολίαστους άνω των εξήντα δηλώνει ότι είναι πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός και ότι αυτό το πρόστιμο είναι αντίτιμο υγείας. Δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να δικαιολογήσει τις άστοχες αποφάσεις του και τις αλυσιτελείς πράξεις του [πράξεις προσωπικές, διότι, όπως είπαμε, αυτός ο ίδιος είναι η κυβέρνηση και η χώρα όλη]. Δεν έχει καμία πληροφόρηση ο πολιτικός αυτός ότι όσοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από τους εντός ΜΕΘ. Τι χρείαν, άρα, έχουμε των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας; Γιατί να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας; Πιασ’ τ’ αυγό…

Φαίνεται εντούτοις καλός «εισπηδητής» σε όμορα πολιτικά ή και αντίπαλα κόμματα. Πρέπει να του αναγνωριστεί αυτή η ικανότητα, να στεγάσει υπό τη δική του σκέπη ακροδεξιούς, τάχα φιλελεύθερους, κεντρώους, πρώην κομμουνιστές, πρώην σοσιαλιστές και δεν συμμαζεύεται.

Ισως από αυτό του το «κατόρθωμα», το να εισχωρεί δηλαδή βιαίως και ραδιουργικά σε ξένους χώρους, έχει αντλήσει την υπεροψία και έπαρση που χαρακτηρίζουν τον λόγο του. Ισως να έχει σπουδάσει (;) την ανθρώπινη ματαιοδοξία, ποιος ξέρει, ή ίσως απλώς γνωρίζει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί είναι εξουσιολάγνοι και εξουσιομανείς και προκειμένου να φτάσουν στην εξουσία πουλάνε ιδέες, αξίες, ανθρωπιστικά ιδεώδη και λοιπά [παρωχημένα πια στον νεότερο καπιταλισμό].

Αν κάποιος άλλος είχε τέτοια πρωθυπουργικά φερσίματα θα δεχόταν βολές τόσες ώστε θα εξαναγκαζόταν να παραιτηθεί -ο Μητσοτάκης ακλόνητος και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους εποφθαλμιούντες τον πρωθυπουργικό θώκο [και τους άλλους θώκους]. Η εξέλιξη της πανδημίας αποδεικνύει την ολιγότητα και ανικανότητα [αλλά και επιμονή να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας] τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπουργών του.

Παίζουν βέβαια το προπαγανδιστικό τους παιχνίδι τα πρόθυμα [και οικονομικά ενισχυμένα] μέσα ενημέρωσης ώστε να διατηρείται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού. Θα σταματήσει αυτό το σκάνδαλο, αλλά πότε; Και δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι δεν θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη, παρά την αντιαισθητική που το διακρίνει. Κάτι πρέπει όμως να κάνουν και οι ψηφοφόροι, αν δεν έχουν αποσυρθεί στην αδράνεια και τον [αρνητικό] αρνητισμό.

πηγή

This entry was posted in Αναδημοσίευση από Η Εφημερίδα των Συντακτών. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s