«Να προβάλλετε το κυβερνητικό έργο δίπλα στο ήθος της παράταξής μας»

Τάδε έφη ο “ευφυής” Κυριάκος κλείνοντας το 14ο συνέδριο της ΝΔ. Και μας ήρθε στο νου ο στίχος του Ελύτη: “… τὴν Ἀμαρτία ποὺ τὴν εἴπανε Ἀρετὴ μέσα στὶς ἐκκλησίες καὶ την εὐλόγησαν”. Το κυβερνητικό έργο και το ήθος τους, ευλόγησαν στο συνέδριό τους. Την “Αμαρτία” τους την είπανε “Αρετή”!!!

5588085Μαθηματικός

– Την “αμαρτία” των 30.000 νεκρών της πανδημίας και της συνειδητής απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, που την είπανε “Νέο ΕΣΥ”.

– Την αμαρτία του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και τη ληστρική επίθεση αισχροκέρδειας στα νοικοκυριά και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, που την είπανε “στρατηγική εξυγίανση”.

Την αμαρτία του νέου πτωχευτικού κώδικα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που την είπανε “δεύτερη ευκαιρία”.

– Την αμαρτία της δεκάωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών που την είπανε “προστασία της εργασίας”

– Την αμαρτία του αποκλεισμού 40.000 υποψηφίων από τα ΑΕΙ που την είπανε “αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης”, ενισχύοντας τα κέρδη των ιδιωτικών κολεγίων.

– Την λεηλασία των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ μέσω της ιδιωτικοποίησης με κόστος πάνω από 70 δις για να τζογάρουν τα funds, την είπανε “ατομικό κουμπαρά” .

– Τις αμαρτίες των 3800 ακριβοπληρωμένων μετακλητών, των χρυσοδάκτυλων golden boys, των απευθείας αναθέσεων της αρπαχτής, που τις είπανε “αριστεία και εκσυγχρονισμό”.

– Τις αμαρτίες ων ουκ έστιν αριθμός…

Αλλά και το “ήθος” της παρατάξεως!!! Ας μη ξεχάσουμε το … “ήθος”. Κυρίως το ήθος των ταγών της παρατάξεως. Άλλωστε το μότο τους είναι “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

– Το ήθος του πρωθυπουργού που δεν έχει πρόβλημα να διορίζεται η κόρη του στην CVC Capital Partners η οποία εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική και έβαλε χέρι στην ΔΕΗ, με τις ευλογίες του Μητσοτάκη.

– Μπορεί τα “δέντρα να μη βολεύονται με λιγότερο ουρανό” και “οι καρδιές των ανθρώπων να μη βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο” όπως μας έλεγε ο Ρίτσος, αλλά το ήθος του Κυριάκου βολεύεται αν πρόκειται να βολευτεί ο γιος του στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο ηθικό σύμπαν του πρωθυπουργού οι διακηρύξεις του για brain gain πάνε περίπατο όταν συγκρούονται με το οικογενειακό συμφέρον.

– Το “ήθος” του Μητσοτακέικου γενικώς!!! Στα αζήτητα και “αδιευκρίνιστα”, όπως το πόθεν έσχες, οι “νόμιμες” αρχαιολογικές συλλογές και οι χρηματοδοτήσεις από ολιγάρχες.

– Το “ήθος” του πρωθυπουργού συναγωνίζεται το “ήθος” του Άδωνι. Ο τελευταίος νόμιμα και ηθικά δεν είχε ουδεμία αντίρρηση να προσληφθεί η κόρη της συζύγου του στο project Ελληνικού το οποίο εξαρτάται από τις υπουργικές αποφάσεις του ιδίου!!

– Το “ήθος” στελεχών της παράταξης με τα παραφουσκωμένα με ψεύδη βιογραφικά και τα πέτσινα διδακτορικά του στυλ Πατούλη.

– Το “ήθος” του “χαλάλι του, χαλάλι του” Στάση της ΔΕΗ των 360.000 ευρώ (1000 ευρώ ημερησίως) και τα μπόνους που αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του, με νόμο του Χατζηδάκη…

Γι’ αυτόν τον κόσμο τον “ηθικό” κι “αγγελικά” πλασμένο δήλωσε υπερήφανος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ. Με πρόγραμμα οκταετίας και όραμα δεκαετίας!!!

Και η απειλή που πλανάται πάνω από τα κεφάλια της χειμάζουσας κοινωνίας είναι για πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει τόσο μαζεμένο …ήθος!!

πηγή

This entry was posted in Αναδημοσίευση από το κουτί της πανδώρας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s