Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας :Για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων (20 Ιουνίου)

Oukrania-prosfyges-750x375Σε ποια πέτρα σε ποιο χώμα

Να ριζώσεις τώρα πια

Κι απ’ το θάνατο ακόμα

πιο πικρή είσαι προσφυγιά….

             Συνηθίζεται κάθε χρόνο, την παγκόσμια ημέρα προσφύγων να περισσεύουν η υποκρισία και τα λόγια συμπάθειας και κατανόησης από όλους εκείνους  που τάσσονται υπέρ ή δεν μιλούν καθόλου για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για τη στήριξη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους που ευθύνονται για τη δημιουργία των κυμάτων προσφύγων (με πιο πρόσφατο πόλεμο , αυτόν στην γειτονιά μας , στην Ευρώπη , με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία).

   Το έγκλημα και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων συνεχίζονται και για όσους γλιτώνουν από τον όλεθρο του πολέμου. Συνεχώς μετράμε νεκρούς πρόσφυγες, γυναίκες ,άνδρες, μάνες, παιδιά και βρέφη, όπως συμβαίνει στο Αιγαίο , όπως συνέβη μόλις χθες στη Δήλο κ.ο.κ. Τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών όπως και των ντόπιων εργατών βρίσκονται μονίμως στην « προκρούστια κλίνη » των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

    Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους, είναι που ισοπεδώνουν τη ζωή όλων των εργαζομένων , ανεξαρτήτου φυλής , χρώματος , θρησκείας. Η άνοδος της ακροδεξιάς παγκοσμίως όπως και διάφορων φασιστικών μορφωμάτων , εξυπηρετεί πάντα και μόνιμα τα συμφέροντα αυτών.

         Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας! Οι Έλληνες είναι ένας λαός που έχει βιώσει την προσφυγιά και την ξενιτιά. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε αμέτοχοι και απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα , όταν άνθρωποι στον κόσμο κινούνται για να ξεφύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις, τις διώξεις, την τρομοκρατία ή τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα, άλλοι κινούνται εξαναγκασμένοι από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, των φυσικών καταστροφών ή άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων.

           Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους εργαζόμενους ακόμα πιο αποφασιστικά να απομονώσουν κάθε δύναμη που ρίχνει ή ανέχεται το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και  καλλιεργεί το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους , προκειμένου να βαθαίνει η εκμετάλλευση για όλη την εργατική τάξη.

          Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη του  στα εκατομμύρια των προσφύγων και μεταναστών , των ξεριζωμένων – «απόκληρων» σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στα hot-spots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και ζητά:

Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Η Γη είναι για όλους και μας χωράει όλους!

Ας είμαστε ενωμένοι και ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλο…

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

This entry was posted in Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s