Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας: Συνεχίζεται η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση»

xartis-biotiasΟ Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή  στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα των Δημοσίων Υπαλλήλων , που προκήρυξε η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , επισημαίνοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών  και όχι να ικανοποιούν τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις οι οποίες θέλουν να υπηρετούν το πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία της ηλεκτρονικής ( και οποιασδήποτε άλλης μορφής ) «αξιολόγησης».  Συναδέλφισσες – οι , δεν αποδεχόμαστε ένα Σύστημα Αξιολόγησης που θα οδηγεί στην τιμωρία ή απόλυση του υπαλλήλου, θα οδηγεί στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, με την πανδημία του κορωνοϊού, αποδείχτηκε ευρύτερα και με τραγικό τρόπο, η αξία των δημόσιων δομών και υπηρεσιών , με αιχμή του δόρατος τη δημόσια υγεία κι όλες τις κοινωνικές δομές και όλες τις  υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Συναδέλφισσες – οι , σας καλούμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή από την  «αξιολόγηση».

  • Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
  • Επειδή φτάνουν στα αυτιά μας διάφορες αναφορές και πληροφορίες από συναδέλφους , απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλούμε να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους και να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό ,για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπειά μας , τα εργασιακά μας δικαιώματα , τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. . Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Απεργία-Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά.
  • Να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και στην αντεργατική πολιτική.
  • Να καταθέσουμε στο Σύλλογό μας , τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή .

Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας καλεί τους  εργαζόμενους – μέλη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουμε  ενωμένοι και αποφασισμένοι με την ίδια δυναμική στάση, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό. Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Απεργία-Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά ( Υπενθυμίζουμε ότι με την απεργία – αποχή , αποτράπηκαν οι απολύσεις της τότε κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε η απεργοκτόνα τροπολογία Γεροβασίλη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακυρώθηκε στην πράξη η προώθηση των επιδιώξεων των δανειστών, της τρόικας, των «θεσμών» και των ντόπιων υποστηρικτών τους, για τη δημιουργία «δεξαμενής» δημοσίων υπαλλήλων, για βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση, σε μια διαδικασία που θα οδηγεί ακόμη και σε απολύσεις.

Επιπλέον , με την 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε νόμιμη μορφή αγώνα και δικαιώθηκε συνάδελφος που αποκλείστηκε από τις κρίσεις προϊσταμένων, λόγω της συμμετοχής του στην Απεργία – Αποχή).

Συναδέλφισσες – οι , το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί!!Με συλλογικό αγώνα και πάλι , δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της ηλεκτρονικής  «αξιολόγησης» από την διοικητική ιεραρχία. Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης».

Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αφενός για να μην προδώσουμε το όραμά μας για μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση , μακριά από κομματικές εξαρτήσεις , μακριά από τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους ,  δίπλα στον πολίτη και όχι παραδομένο σε εργολαβικά συμφέροντα και αφετέρου για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας  που συμμετέχουν μαζικά εδώ και χρόνια σε αυτή τη μάχη , αρνούμενοι να υποκύψουν στον στυγνό εκβιασμό των εκάστοτε κυβερνόντων.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

This entry was posted in Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s