Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 10/09 στη ΔΕΘ από τον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας.

Σάββατο, 10 του Σεπτέμβρη του 2022, ώρα 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

1523p08bΟ Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , παραμένοντας με συνέπεια και αγωνιστικότητα στις διαχρονικές του θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων , της Υγείας ,  της Παιδείας , της Ασφάλισης , θα δώσει ξανά το αγωνιστικό «παρών» στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 10 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές  κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους. η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα μας στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ( βλέπε ΟΤΑ ,  υγειονομικούς , εκπαιδευτικούς κτλ ). Επιπλέον η  Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία( με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη ). Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά όλες οι απεργίες, από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά.

Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που η Κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι πρωτοβάθμιων και  δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους, ενώ τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η φετινή μας συγκέντρωση στη ΔΕΘ έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά κάθε απόχρωσης να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν για να έρθουν νέοι «σωτήρες», εμείς λέμε: Υπάρχει λύση. Οργάνωση – αγώνας -αντεπίθεση.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε :

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του πληθωρισμού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – όχι στις απολύσεις , όχι στις αναστολές εργασίας.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση του Ν. 4808/21με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις.
  • Κατάργηση  των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη.
  • Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.
  • Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
  • Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. – Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                            ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

This entry was posted in Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s