Πέρασαν οι εκλογές; Έρχεται φορολογικό τσουνάμι

Delaying-Saving-for-Retirement-copy-e1718056435129Να μπαλώσει τις μεγάλες τρύπες που έχουν ανοίξει στα κρατικά ταμεία από τα κάθε λογής pass που έδιδε η κυβέρνηση, βοηθώντας δήθεν τους πολίτες, αλλά ουσιαστικά επιδοτώντας την ακρίβεια, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μονοπώλια και ολιγοπώλια, αντί να καταπολεμήσει την εκτόξευση των τιμών, το ανεξέλεγκτο φούσκωμα των κρατικών δαπανών από τις προσλήψεις στρατιάς ημετέρων «μετακλητών» και μη, αλλά και τεράστια και «περίεργα» έξοδα που κάνει σε πάμπολλους τομείς, επιχειρεί η κυβέρνηση, συνεχίζοντας να γονατίζει φορολογικά τους πολίτες.

Στο στόχαστρο, οι «συνήθεις ύποπτοι», οι μη έχοντες που πήραν κάποιες αυξήσεις – ψίχουλα στους μισθούς τους, η κατοικία, κ.ο.κ. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας, «Ναυτεμπορική», που αναφέρει ότι «το επόμενο επτάμηνο οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο «κύμα καύσωνα φόρων», καθώς, εκτός από το «τσουνάμι» ακρίβειας που χτυπά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι για την Εφορία».

Ειδικότερα, σημειώνει, μετά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, οπότε και οι φορολογικές υποχρεώσεις κινήθηκαν χαμηλότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους, «από τον τρέχοντα και για τους επόμενους έξι, το φορολογικό φορτίο θα είναι ασήκωτο». Βάσει, λοιπόν, των στοιχείων του προϋπολογισμού, «στο διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία 39,425 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 23,5 δισ. που πλήρωσαν στο πρώτο πεντάμηνο, ώστε στο τέλος του έτους να επιτευχθεί ο στόχος των εισπράξεων που ανέρχεται στα 62,899 δισ. ευρώ».

Ωστόσο, τονίζει η εφημερίδα, «το ζητούμενο είναι πώς οι φορολογούμενοι θα ανταπεξέλθουν στον «καύσωνα των φόρων» που πρέπει να καταβάλλουν, από τη στιγμή που κάθε μήνα με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και από τη μέχρι σήμερα πορεία και των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που «πετούν» σταθερά πάνω από τα 107 δισ. ευρώ». Να σημειωθεί ότι «ήδη 1,5 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» βρίσκονται ακόμη 2,2 εκατ. φορολογούμενοι».

Μάλιστα, η «Ναυτεμπορική» αναφέρει ότι η ίδια η ηγεσία της κυβέρνησης ανησυχεί (!;) «εάν οι φορολογούμενοι θα καταφέρουν τελικά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις» τους. Τόσο πολύ, άραγε, νοιάζεται η ηγεσία της κυβέρνησης για τους ταλαίπωρους πολίτες! Κλαίνε με μαύρο δάκρυ εκεί στο υπουργείο Οικονομικών για τις δυσκολίες που περνούν οι πολίτες.

Στο μεταξύ, τονίζει η εφημερίδα, ήδη υπάρχει «αυξημένη ροή φόρων που προέρχεται από τη μεγέθυνση των εισοδημάτων, λόγω των αυξήσεων που δόθηκαν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά φυσικά και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» (!).

Βέβαια, το τρελό πάρτι του μαύρου χρήματος που πλημμυρίζει την Ελλάδα, και ειδικά τουριστικές περιοχές, ουδόλως πείθει περί περιορισμού της φοροδιαφυγής. Μπορεί να έχει περιοριστεί από αυτούς που είναι δύσκολο ή δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα, όχι όμως τους «έχοντες».

Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στηρίζει τις ελπίδες του για ακόμα μεγαλύτερα έσοδα στον κρατικό κορβανά «στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ), που για μια ακόμη χρονιά αποτελούν τους κύριους «αιμοδότες» των εσόδων αφού και λόγω των αυξημένων τιμών που κυριαρχούν στην αγορά, σε προϊόντα και υπηρεσίες, επιβαρύνουν περαιτέρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, μειώνοντας όμως ταυτόχρονα τζίρους από την αγορά». 

πηγή https://neostrategy.gr/perasan-oi-ekloges-erchetai-forologiko-tsounami/

This entry was posted in NEOSTRATEGY. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε